BIOEVAC noua izoleta romaneasca

Izoleta românească proiectată de cercetătorii militari va fi produsă în țară

In plină criză provocată de noul corona virus, cercetătorii științifici din Centrul de Cercetare Științifică pentru Apărare CBRN și Ecologie din cadrul Agenției de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare (ACTTM) au realizat, într-un timp record, un Sistem de evacuare a personalului contaminat cu agenți biologici – BIOEVAC (tip izoletă).

Echipamentul asigură izolarea temporară și transportul în siguranță al personalului suspect sau confirmat a fi contaminat cu agenți biologici, inclusiv SARS-CoV-2, și este dotat cu un sistem de filtro-ventilație cu presiune negativă. Produsul dezvoltat de cercetătorii militari îndeplinește standardele de securitate pentru prevenirea riscurilor de contaminare în zona de izolare și pe traseul de transport al persoanei infestate.

Operatorul economic STIMPEX SA, membru fondator al Clusterului Roman PROECO-CBRNE a pus la dispoziția echipei de cercetare, cu titlu gratuit, materiale, materii prime și manopera pentru realizarea și omologarea prototipului. In prezent s-a trecut la fabricația de serie a izoletei, echipament necesar și indispensabil in efortul personalului medical pentru limitarea răspândirii virusului ucigaș.

Sursă foto: MApN

Citiți și:

RESIST real-life exercise at Porto di Augusta in Siracusa

RESIST real-life exercise at Porto di Augusta in Siracusa, with the participation of Consortium Partners, under the coordination of the Corpo Nazionale Vigili del Fuoco, the Harbour’s operators and the Italian Red Cross responders. The exercise is a milestone in raising awareness of operators and testing their preparedness in case of a CBRN event. Follow […]

Mai mult

ROBOT DESTINAT STINGERII INCENDIILOR ÎN MEDII OSTILE OMULUI

Lect.univ.drd.ing. Ştefan TRACHE1 Prof.dr.ing. Ioan FLUCUŞ1 Conf.dr.ing. Dan CAVAROPOL1 Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” Facultatea de Pompieri Rezumat În acest articol se prezintă un model de robot utilizat atât la stingerea incendiilor cât şi la diferite operaţii simple (de exemplu închiderea sau deschiderea unor vane). Acesta este dotat cu un minitun pentru refularea agentului […]

Mai mult